Няма да подпиша меморандума. Това обяви на брифинг външният министър Мария

...
Няма да подпиша меморандума. Това обяви на брифинг външният министър Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел отказа подпис на меморандума на ПП-ДБ

Няма да подпиша меморандума. Това разгласи на брифинг външният министър Мария Габриел.
Прочетете още
Търпеливо дни наред и съзнателно не разясних предложенията за ротацията, показа тя. Достатъчно дълго слушах коя е подобаващата позиция за Мария Габриел, съобщи министърът.

Тя се е срещнала с посланиците Европейски Съюз и Съединени американски щати, с цел да им каже какво ще прави и какво няма да направи. Всичко има граници, отсече Габриел.

По думите й меморандумът предвиждал делене на службите и регулаторните органи. Предлага се това да стане в нарушаване на закона и на Конституцията. А за нея преди всичко е Конституцията.

Мария Габриел недоумява за какво до 1 юни би трябвало да се овладеят службите, тъкмо когато е старта на акцията за Екологичен потенциал. Освен това тя вижда опити за преодоляване на Комисия за защита на конкуренцията, както и на Министерство на електронното ръководство. Не приема външната политика да се води на два гласа.

Габриел се чуди за какво меморандумът е с небосвод сякаш за 4 години, само че с написан период до края на декември, до когато ще ръководи министър председател на ГЕРБ. За нея документът е бойкот на диалозите.

Припомняме, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че избори 2 в 1 ще са логически свършек на некоалицията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР